Lektioner

Mitt mål är att ge dig en god utbildning, inte bara i ridning, utan även i hanteringen av hästen. Att samarbeta med en häst kräver kunskap om hur den fungerar. Det handlar om kommunikation, förtroende och respekt.

Hästarna är mina arbetskamrater och jag är deras ledare. Målet är att de skall trivas i sin arbetsmiljö och tycka om att arbeta, förhoppningvis de flesta av veckans arbetsdagar. Nyckelorden är variation och stimulans.


Att hästarna får vara ute mycket tillsammans, utan ryttare på ryggen, är en viktig del av friskvårdstänkandet. Friskvård är något jag förespråkar för att både "kropp och knopp" skall må bra. Det kan t.ex handla om att stretcha dig själv och hästen efter ett ridpass för att undvika stelhet och snedhet.

För att du skall få en försklassig utbildning arbetar vi i små ridgrupper med max 5 elever. Alla ridgrupper har teori, upplägget varierar beroende på ålder, utbildningsnivå m.m.

Din utbildning hos mig kommer att vara allsidig med blandad träning av dressyr - hopp- och terrängridning. Specialgrupper kan förekomma med inriktning på hoppning eller dressyr.

På gården finns det en paddock och ett ridhus, terränghinder finns på fältet för de lite mer erfarna ryttarna.